Friluftsliv

Att bege sig ut i naturen och samtidigt få motion är en aktivitet som har blivit allt mer populärt det senaste året. Fler svenskar har på sistone förstått tjusningen med att utnyttja den natur vi har och det krävs inte särskilt mycket. Här nedan får du en kort genomgång på vad friluftsliv innebär.

Vad är friluftsliv?

Men vad innebär egentligen friluftsliv? Kort sagt kan man säga att friluftsliv är när vi utför någon typ av aktivitet utomhus i naturen. Sedan finns det en rad olika aktiviteter att välja bland. Till exempel vandring, fiske, klättring, cykling, svampplockning, promenader eller att paddla kajak eller kanot. Alltså kan du själv bestämma aktiviteten och i vilket tempo det sker.

Bra klädsel

För att du ska få en så bra upplevelse som möjligt av naturen och den aktivitet du valt ut behöver du ha bra kläder. Dessa kläder kallas för friluftskläder. Det finns till exempel fritidsbyxor som passar perfekt att använda om du ska ut på fjällvandring. Denna typ av kläder är speciellt framtagna för att de ska skydda mot väder och vind samtidigt som de ska vara bekväma och flexibla att röra sig i. På internet kan du läsa mer om hur du kan tänka för att klä dig bäst när du ska ut i naturen för att utföra en friluftsaktivitet.

Hitta en passande aktivitet

Fördelen med friluftsliv är att det finns aktiviteter som passar alla. Det finns aktiviteter som passar den äventyrslystne, till exempel klättring eller kajakpaddling. Men det finns också aktiviteter för dig som bara vill få frisk luft och njuta av de vackra omgivningarna. Till exempel vandring eller svampplockning. Oavsett vart i landet du bor så finns det stora möjligheter till friluftsliv. Men ibland kan du behöva åka en bit för att komma ut i naturen. Ett tips är att kolla upp vad din kommun har att erbjuda.