Olika slags klubbsporter

Klubbsporter finns i många olika slag och inomhus och utomhus. I Sverige är klubbsporter mycket populärt och innebandyn är bland de sporter som är allra mest populära i Sverige.

Golf

Golf är en så kallad precisionssport som går ut på att man med klubbor och boll på en golfbana ska slå in bollen i ett hål med så få slag som möjligt. Tävlingar hålls runtom i världen årligen på nationella och internationella nivåer.

Ishockey

Är en lagsport som oftast spelas inomhus i en isrink. Sporten går ut på att två lag spelar mot varandra med var sitt mål som försvaras av målvakt. Spelarna åker skridskor och med hjälp av träklubbor ska de med lagspel föra pucken in i motståndarnas mål.

Landhockey

Är en klubb- och lagsport där man med träklubba och boll i två 11-mannalag ska försöka göra så många mål som möjligt i motståndarnas målbur. Målvakten ska skydda målet från bollen.

Bandy

Band är en lagsport som spelas på is och går ut på att två lag spelar mot varandra i 11-manna lag och båda lag ska försöka göra så många mål som möjligt på motståndarlaget.

Innebandy

Spelas alltid inomhus och är en lättare variant av bandy där en plastboll används och målbur något mindre än ett ishockeymål.